POCTA PIESNI A TANCU

Galéria

Folklórny súbor Partizán pozýva na Výročný program

srdečne Vás pozývame na oslavu 65. výročia nášho úžasného Folklórneho súboru Partizán!

26. 10. 2024 o 18:00 hod.

veľká sála Domu kultúry A. Sládkoviča

Vstupné: 12,- € (v deň predstavenia 15,- €)

Je to pre nás obrovská pocta osláviť tento významný míľnik, ktorý svedčí o našej oddanosti a vášni pre slovenský folklór. Už 65 rokov nás spája láska k ľudovému tancu, hudbe a odkazu našich predkov. Tento výročný program bude sláviť nielen našu bohatú históriu, ale aj našu súčasnú energiu a nadšenie pre ďalšie roky spoločného tanca a hudby. Príďte sa pripojiť k našej veľkej rodine, kde sa stretávajú generácie a tradície! Tentokrát zavítame do Detvy!

Folklórny súbor Partizán bol založený v roku 1958 skupinou mladých nadšencov a obdivovateľov ľudového umenia, ktorí sa rozhodli mať spoločné záujmy a zachovať tradície predkov. Pomenovanie súboru, ktoré sa mu dostalo pri jeho prvej prezentácii, zvýrazňuje spojenie tradícií minulosti s históriou Slovenského národného povstania, v blízkosti centra, ktorého súbor pôsobí.

Zameriava sa na umelecké stvárňovanie hodnôt tradičnej ľudovej kultúry regiónov stredného Slovenska, najmä Horehronia, Podpoľania, Gemera, Liptova, Oravy a Kysúc a vo svojom zájazdovom programe má programové čísla aj z iných folklórnych regiónov Slovenska.

Poslaním folklórneho súboru Partizán je od začiatku snaha byť dobrým reprezentantom slovenského ľudového umenia, mať svoj osobitný štýl a vlastnú tvár, zachovať čistotu folklórnych prejavov v ich samotnom umeleckom stvárnení. Ďalej vychovávať mladých ľudí k úcte k tradíciám slovenského ľudu, aby svojím ľudským a umeleckým profilom prispievali k obohacovaniu kultúrneho života národa.

Z počiatku skromného kolektívu sa postupne rozrástol na pomerne veľké spoločenstvo folkloristov a začlenil sa medzi popredné umelecké telesá v Slovenskej republike. Jeho folklórna tvorba sa hlavne zameriava na umelecké stvárňovanie tradičnej ľudovej kultúry regiónov stredného Slovenska, najmä Horehronia, Gemera a Podpoľania.

Dĺžka podujatia: 100 minút
Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 26. október 2024

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Sobota, 26. 10. o 18:00 Kúpiť
Názov: POCTA PIESNI A TANCU
Cena: od 12,00 €
Miesto: Dom kultúry A. Sládkoviča
Obrancov mieru 871/1
962 12 DETVA
Zobraziť na mape

ZOSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.